perjantai 28. elokuuta 2009

Perehdytysviikko ja lukujärjestys

Eli nyt on melkein ensimmäinen viikko ohi, eli perehdytysviikko. Atk-tunnukset on saatu, lukujärjestys on laadittu, ja kursseille ilmoittauduttu, joka osottautu todella veriseks taisteluks. Koko WebOodi kaatu ja jumittu monen monituista kertaa. Itse kuitenkin pääsin kaikille niille kursseille ja ryhmiin joihin halusinkin. Eli ensimmäinen periodi näyttää tuskaselta, mut mielenkiintoselta. YLY-kurssista ja tiiminumerosta riippuu alkaako se heti ensi viikon tiistaina vai viikon päästä, ja sitä on siis vain joka toinen viikko, kolme tuntia kerrallaan. Ja koska harkkaryhmät ei ala vielä ekalla viikolla, eikä laskiksen harkka mun ymmärtääkseni ala vielä kolmeen viikkoon (?), niin eka viikko on vähän lökömpi ku muut viikot. Kieliä löytyy vähän joka lähtöön: enkku1a, ruotsi1a ja ruotsi1t ja ranskan alkeet plus sitte massaluennot, joita on paljon.

Jotakuinkin lukujärjestys näyttää siltä että maanantaina 10.00-16.00, ti YLY:n kanssa 8.00-16.00, keskiviikkona 8.00-16.00, torstaina 8.00-15.00 ja perjantaina 8.00-14.00, ja yhdet hypärit on tiistaina 12-14, joten siinä kerkeää hyvin syömään, varsinkin kun YLY on vienyt aamulla voimia niin jaksaa sitten pakertaa ranskan epäsäännöllisiä verbejä. Ranskasta puheenollen, otin sen pakolliseks kieliopinnoks ja alkeet ei vielä kerrytä sitä saldoa, mutta vaikka olen siis lukenut ranskaa viisi vuotta alkeet on ajankohtaista, koska siitä on aikaa jo reilu seitsemän vuotta. Ja ensi vuonna ajattelin alottaa venäjän alkeista ja lukea sitä "ylimääräsenä" kielenä, eli vapaaehtoisena kieliopintoina ja se ilmeisesti sisällytetään (ehkä?) kandin vapaasti valittaviin opintoihin..

Saldoks ekasta periodista tulisi näillä näkymin 13 opintopistettä, johon ei sisälly YLY:stä mitään, koska siitä saadaan vasta lukuvuoden loputtua se 5 opintopistettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti